DATE IDEAS - WINTER EDITION

Tuesday, January 23, 2018

Slovenska blogerka spela seserko

Zmenki so v zimskem času lahko pravi izziv, saj je mraz in se vsi raje izogibamo zunanjim aktivnostim in zapuščanju udobju doma. Kljub temu sem izbrala 5 idej kako lahko preživiš popolni večer v družbi svoje boljše polovice.

Modna blogerka špela šešerko

BOŽIČNI SEJEM
Kljub temu, da je december že mimo, pa se v mestih še vedno čuti čarobnost. V tem času kraji še dodatna zažarijo in se pokažejo v vsem svojem sijaju. Sprehodita se čez slovenska mesta, ki so se v zimskem času bolj olišpala kot tvoja profilna na Tinderju. Sejmi pogosto ponujajo tudi toplo hrano in pijačo, ki pa vama bo kljub previsokim maržam, prijetno teknila. Če se sprehodita po ljubljanskih božičnih ''štantih'', ti predlagam, da si privoščita čokoladni štrukelj s čokoladnim prelivom Štrukljarnice Moji štruklji Slovenije, spijeta topli kakav pri sosedih in za po poti vzameta še medenjake iz stojnice Perger 1757, kot sem to storila jaz.

slovenski lifestyle blog

DRSANJE NA LEDU
Pričarajta si filmsko romantiko na ledu tako, da obiščeta enega izmed številnih drsališč po Sloveniji. Zame drsanje ni romantično, ker ves čas razmišljam o tem kako bom padla in medtem ko bo moja roka na ledu, bo preko nje z drsalkami pripeljal Janez in bom tam obležala s krvjo, ki bo špricala po ledu. Vsi, ki imate pse, ki v zimskem času trpijo zaradi popokanih blazinic na tačkah, veste, da kri ne gre zlahka z leda, zato bo potrebna prenova celotnega drsališča. Ampak to še ne pomeni, da mi ta ideja ni všeč in si ne želim brezskrbno leteti po zimski plošči, a mislim, da je varneje, da to storita kar vidva.  

GLEDALIŠČE
Jesen in zima sta obdobji v katerih gledališče zažari zaradi nove sezone in svežega repertoarja. Slovenija je v zadnjih nekaj letih kulturno razcvetela in ti zato gledališča po celotni Sloveniji ponujajo širok spekter zabave. Sama zelo rada hodim v gledališče, saj za razliko od kina, se po njem počutim kot, da bi ravnokar pretekla maraton, saj vem, da sem naredila nekaj dobrega zase in za svojo dušo. Nasmejta se skupaj in preživita kvaliteten čas skupaj.

SKUHAJTA VEČERJO
Koga briga, da vse kar znata je skuhati hrenovke! Za pravo romantiko, ne potrebuješ veliko, predvsem pa ne znanje iz kuharic! Na spletu lahko najdeta ogromno enostavnih receptov, ki vama bodo pomagali, da si popestrita večer, pa tudi, če bosta na koncu vse vrgla v koš za smeti. Jaz sem si od vedno želela pripraviti fondou, sirov ali pa čokoladen. Narediš ga popolnoma preprosto tako, da segreješ sir/čokolado, dodaš vino/žganje, začimbe in maslo ter že notri pomakaš svoje najljubše priboljške.

NETFLIX AND CHILL
Prvo na kar pomislim ob besedi ''zima'' je gledanje komedij pod odejo v družbi celotne družine. Gledanje filmov je zame intimen dogodek, saj si momentov smejanja ob komediji ali pa drhtenja od strahu ob gledanju trilerja, ne želim deliti s komerkoli. Ravno zato se mi to zdi idealen način kako preživeti zimski večer. Preveri seznam mojih najljubših jesenskih filmov.

Spela Seserko Dainte

No comments:

Post a Comment