TOP 4 AUTUMN MOVIES

Thursday, November 30, 2017


​​Moja večna želja je, da bi imela več časa za gledanje filmov. Kadarkoli pomislim, da bi si kakšnega ogledala se spomnim 101 stvar, ki bi jo lahko naredila namesto tega in bi mi prinesla večjo korist. Ne pomnim dneva, ko sem se nazadnje udobno namestila in se sprostila ob dobri seriji ali filmu, brez da bi pri tem odpisovala na elektronsko pošto ali pa urejala fotografije za Instagram.

Plan za naslednjih nekaj tednov pred zaključkom leta 2017 je, da se bolj posvetim sebi in kot kaže v to spada tudi sedenje pred TV-jem. To kar je večini moških samoumevno, je za nas ženske projekt, ki ga je potrebno planirat.

Sedaj pa naj zagrmi, listje pade z dreves, sveče se prižgejo, zakuha naj se topel čaj, kokice popokajo in prižgimo si film. Izbrala sem 4 moje najljubše jesenske filme, ki me počasi popeljejo v to deževno, a še vedno romantično vzdušje.The silver lining playbook / Za dežjem posije sonce
Film, ki me je navdušil, ker prikaže kako veliko moč ima ljubezen in kako lahko vpliva na naše življenje. Dve popolnoma izgubljeni duši, ki iščeta pomen življenja v svojem kaotičnem svetu in ga navsezadnje tudi najdeta v ljubezni. Njena odštekanost in samozavest ter njegova šibkost in brezupnost sta idealna kombinacija, saj le skupaj lahko rešita en drugega od sveta, ki se jima ruši pod nogami. Film je za vse tiste, ki verjamete, da se z trudom, ljubeznijo in predanostjo lahko premaga tudi najtežje prepreke. 

You’ve got mail / Čaka te pošt@
Če bi film posneli na Balkanu, bi se verjetno imenoval Tko se tuče, taj se voli. Večna klasika, ki so jo skozi zadnjih nekaj let poskušali preslikati v novo nastalih filmih, a jim ni uspelo. Meg Ryan in Tom Hanks zaigrata v odlični vlogi dveh izgubljenih duš, ki ljubezen najdeta na spletu (ne pozabi, da je film nastal skoraj 20 let nazaj). Prisrčen film, ki prikaže kako tanka je meja med sovraštvom in ljubeznijo. 

One day / En dan
Moja najljubša drama vseh časov! Film zaradi katerega še danes zajokam, kadar se spomnim konca. Po ogledu kateregakoli filma poskušam poiskati nauk zgodbe (tako prepoznaš nekoga, ki je imel v srednji šoli pri slovenščini književnost vedno zaključeno 5) in tukaj jih je bilo nešteto. Zgodba me je med drugim naučila, da ne zadržuj ljubezen, saj nikoli ne veš kdaj je zadnji dan, ko lahko nekomu rečeš ''ljubim te''. Ljubezen je lahko tako preprosta, ko jo enkrat zaživimo in se ji prepustimo. Ni besed s katerimi bi opisala kako močan vtis je na meni pustil ta film. Nabit s čustvi, ljubeznijo, ki je predolgo čakala, da bi zaživela in prijateljstvom, ki je premagalo vse. 

Serendipity / Igra usode
Kmalu zatem, ko je film ugledal oči sveta sem si ga ogledala in se v tistem momentu vanj tudi zaljubila, a ga kmalu za tem žal pozabila. Iskala sem ga dobrih 15 let in vse kar sem vedela o njem je bilo to, da je nekdo z nekim razlogom dal denar v knjigo in je to bila ljubezen. Ni bilo jeseni, ko se ne bi spomnila na ta film. Na vse možne načine sem ga poskušala poiskati, a žal je prej omenjen kader bil edina stvar, ki mi je ostala v spominu. Vse dokler ga nekega dne nisem ponovno zagledala na televiziji in ga takoj prepoznala. Film govori o tem, kako nas usoda vedno pripelje do prave osebe. Nikoli nismo z napačnim, tudi če ni bilo ''vse do konca svojih dni'', ampak včasih nas ravno ta oseba, te izkušnje in doživetja, pripeljejo do nekoga, ki smo ga vsa ta leta iskali. 

No comments:

Post a Comment