RAIN BOOTS AND GRANDMAS SWEATER

Saturday, November 18, 2017


​Jesenski dnevi potrebujejo jesensko obutev in kaj je bolj primerno za to kot gumijasti škornji.Po duši sem še vedno otrok, kateremu se na vsake toliko malo odpelje in skače po postelji, čofota v lužah ter vsakič, ko je roza nebo, prvo pomisli na to, da Miklavž peče piškote. Otrok sem, ko pridem v slaščičarno in izbiram med torticami, odrasla pa sem, ko iz svojega življenja odstranim ljudi, ki me niso vredni. Otrok sem, ko mimo mene pride pes in bi ga najraje zagrabila ter pobegnila z njim v moje namišljeno pasje cesarstvo, odrasla pa postanem v trenutku, ko se pogovarjam o poslu. Včasih s težavo prehajam iz ene Špele v drugo in se zato pošalim ob najmanj primerih trenutkih ali pa zjokam, ko ni potreb po dodatni meri čustev. Otrok in odrasel v enem.  ​

Ko pa govorimo o odraslih, pa spregovorimo o moji babici, oziroma kot ji jaz pravim, mama. Ženska, ki me je odrešila vrtca in ženska h kateri sem se zatekala, ko doma ni bilo kosilo po mojem okusu. Mama je bila moja varuška že od malega. Danes je to gospa, stara 86 let, ki jo nadvse spoštujem in obožujem. Znana je po tem, da te zagrabi za rit in reče "malo si se poredila, a?" istočasno pa nekdo, ki te bo okregala, če izgovoriš grdo besedo, pa tudi če si 50 letni gospod. Sassy girl!
Zadnjič na njej opazim pulover, ki me spominja na kos, ki sem ga pomerjala prejšnji dan v Zari, a ugotovim, da je le-ta v njenem domu že nekaj let in ga najverjetneje niso naredili 5 letni otroci v Bangladešu. To, po čemer danes posegam v trgovinah, je ona nosila že 30 let nazaj in ravno zato sem se odpravila do njene omare in pobrskala po kosih, ki jih lahko prenesem v današnji čas. Med drugim sem si izbrala zlato beli pleten pulover, ki je prišel iz Kanade že pred 10 leti.


Pulover sem kombinirala z novimi škornji znamke Hunter, ki so se že dalj časa nahajali na moji listi želja in sem si jih sedaj končno tudi kupila. Ker pa so jesenski vetrovni dnevi mrzli, sem si nadela tudi plašč. Dež, jaz sem pripravljena!

Hunter gumijasti škornji / H&M plašč / #mama pulover / Tom Tailor hlače (Sportina) / Libitum prstan / Michael Kors ura

No comments:

Post a Comment