ZBOGOM DLAČICE III.

Saturday, January 13, 2018


V tokratni objavi odgovarjam na najbolj pogosto zastavljena vprašanja, ki sem jih v preteklih mesecih prejela na temo laserskega odstranjevanja dlačic. Preden sem se odločila za laser, sem raziskala celoten splet, da bi našla odgovore na vsa moja vprašanja, a sem ostala razočarana, zato sem se na to pot podala kar sama. Do sedaj sem opravila že 4 tretmaje in po vsakem me sledilke ter bralke zasujete s vprašanji, zato sem se odločila, da kar tukaj odgovorim na 11 najpogosteje zastavljenih vprašanj o laserskem odstranjevanju dlak. 

+++

Ali je lasersko odstranjevanje dlak boleče?
Tretma na večini predelov ni boleč, le na delih, kjer imam močnejše dlake zaradi napak, ki sem jih naredila v preteklosti (Ne, ne govorim o egocentričnem nogometašu, ampak o britju). Najbolj to občutim na spodnjem predelu nog. Bolečina pa se izraža kot špikanje v kožo. 


Ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno tudi za moške?
Seveda! Dlake so nadloga, ki bremeni oba spola. Vedno več moških se odloča za lasersko odstranjevanje dlak, predvsem na predelu hrbta, prsi in trebuha. Tudi svojega fanta prepričujem, da se mi pridruži, saj si že dolgo želi znebiti dlačic, a zaenkrat še okleva. Spominjam se, kako sem bila šokirana, ko sem prvič ugotovila, da se moj fant brije. Moram povedati, da prihajam iz podeželskih koncev Slovenije (kljub temu, da bi do prve prave kmetije potrebovala minimalno 15 min vožnje) kjer je ljubavni tepih moški ponos. Potem pa se zatrapam v ljubljansko srajco, kot bi ga poimenovali moji sorodniki, in se soočim z moškim, ki ima bolj gladke noge kot jaz. Priznam pa, da mi je to postalo celo všeč. 

Lasersko odstranjevanje dlak je primerno za moške in ženske vseh starosti. 

Na katerih predelih telesa lahko opravim lasersko odstranitev dlačic?
Z laserjem lahko odstraniš dlačice na kateremkoli delu telesa, razen na predelu ušes in okoli obrvi, zaradi občutljivosti oči na laser. Sama odkar sem začela z laserkim odstranjevanjem dlačic v salonu Bushfree, razmišljam o odstranjevanju dlačic tudi na vseh ostalih predelih telesa.


Kakšna je razlika med IPL in laserjem?
IPL in laser pristopata k odpravljanju dlačic na dva različna načina, razlikujeta pa se predvsem po valovni dolžini in smeri gibanja. IPL svetloba je bolj razpršena, medtem ko so laserski žarki vsi usmerjeni v en sveženj in imajo zato isto smer gibanje ter iste valovne dolžine, kar znatno poveča moč delovanja. S tem žarki prodrejo globlje v kožo in zagotavljajo boljše ter hitrejše rezultate. Laser oziroma SHR metoda je nadgradnja klasične IPL naprave, ki se pogosto uporablja za domačo uporabo, ponujajo pa jih tudi v številnih kozmetičnih salonih. Najnovejša laserska tehnologija deluje tako, da postopoma segreje dlačne mešičke na temperaturo, ki jih učinkovito uniči in preprečuje ponovno rast dlak, pri čemer pa tkivo na mestu postopka ostane nepoškodovano. #SmartAss

Koliko časa traja postopek odstranjevanja dlačic?
Za tretma enega predela telesa običajno potrebujejo od 15 do 30 min. Sama na vsakem tretmaju opravim tri predele telesa, kar na koncu znese približno eno uro in pol. Zame je to čas za sprostitev in vsak mesec z veseljem čakam na dan, ko zopet stopim skozi vrata Bushfreeja.

Kolikokrat je potrebno ponovit postopek odstranjevanja dlak?
Postopek je potrebno ponovit približno šestkrat. Koliko tretmajev je potrebnih je odvisno od posameznika, najpogostejši dejavniki, ki pa na to vplivajo so naslednji:
  • področje odstranjevanja dlačic,
  • razlika med barvo polti in dlačicami (najboljša kombinacija so temne dlake na svetli polti)
  • hormoni v tvojem telesu,
  • kako močan je laser.

Kako hitro so vidni rezultati?
Prve rezultate sem opazila že po prvem obisku salona, saj so mi dlake začele rasti počasneje. Z vsakim novim obiskom se podaljšuje čas, preden mi zopet pričnejo poganjati nove dlačice. Na novo zrasle dlačice so veliko bolj mehkejše in redkejše. 


Ali po postopku nastane kakšna reakcija na koži?
Po in med postopkom reakcij na koži ni. Izjemoma se lahko pri ljudeh z zelo občutljivo kožo pojavi rahla rdečica, ki jo povzroči toplota sonde, a ta rdečica izgine v roku pol ure. Tudi sama imam izredno občutljivo kožo in zato lahko z gotovostjo potrdim, da reakcij na moji koži ni bilo. 

Kaj moram storiti pred in po laserskemu odstranjevanju? 
Dan pred laserjem moram predele telesa, kjer bo kozmetičarka opravljala odstranjevanje, obvezno  temeljito pobriti za učinkovite rezultate. Ravno tako pa prej tudi vedno opravim piling kože, pri čemer najraje uporabim Garnier Body Beauty Oil, ki hkrati moje telo tudi neguje. 
Po laserju telesa ne smem izpostavljati soncu minimalno 1 teden, zato odsvetujem obisk salona v poletnem času. Solarij je v času laserskega odstranjevanja dlačic prepovedan.

V primeru, da se odločim za lasersko odstranjevanja dlačic na bikini predelu ali lahko to vpliva na možnost zanositve?
Kljub temu, da bi si večina nas 20 letnic to želela, vpliva na možnost zanositve ni. Laserska metoda odstranjevanja dlak je popolnoma varna in nima vpliva na notranje organe.

Ali laser vpliva na delovanje žlez pri odstranjevanju dlak na področju pazduh in bikinija?
Laserska metoda odstranjevanja dlak ni škodljiva za nič več kot le za tvoje dlačice. Postopek ne bo nikakor vplival na hormone, saj svetloba, ki jo laser oddaja ne sega tako globoko. Ravno tako vpliva na delovanje žlez ni.

No comments:

Post a Comment