AUTUMN ESSENCE & CATRICE SWATCH

Thursday, November 24, 2016


Jesen imam rada predvsem zaradi barv in toplih kontrastov. Nemalokrat pa zgodi, da jesenske odtenke vključujem tudi pri izbiri oblačil in ličil, saj se le ti odlično podajo mojim oranžnim lasem in pegicam na obrazu. Tokrat ti zato predstavljam nekaj izbranih kozmetičnih izdelkov v jesenskih barvah znamk essence in Catrice, ki sem jih pred kratkim prejela v testiranje. Testirani izdelki prihajajo iz različnih linij, predstavljenih na trgu za jesen/zimo 2016. Spodaj preveri kaj me je navdušilo in kaj razočaralo. Lak za nohte (essence the gel nail polish)

Lak za nohte iz linije The Gel, ki je že nekaj časa poznana med ljubiteljicami lakov. Prejela sem barvo 73 More than a feeling, ki je ravno pravšnji odtenek za jesen, saj gre za kombinacijo rdeče-vijoličnega odtenka. Cena izdelka: 1,69 €.


PRVI VTIS
Barva je res božanska, saj obožujem jesenske odtenke rdeče.
NANOS
Lak se brez težav nanaša, saj je čopič izredno gladek in ravno pravšnje velikosti, da odlično pokrije celotno površino nohta. Že en sam nanos bi bil dovolj prekriven, a ker tako kot ne verjamem v študentsko delovno dobo v Sloveniji, tudi ne verjamem v enkratni nanos laka na nohte.
OBSTOJNOST
Brez nadlaka je lak na nohtih zdržal tri dni (Opozorilo: Roke si umivam tako pogosto, da si jih operem tudi preden grem na wc.)


Gloss za ustnice matt matt matt (essence)

Gre za kremno penasto teksturo z žametno mat zaključkom. Glos je na voljo v petih različnih odtenkih, jaz pa sem preizkušala temno roza v odtenku 03 Girl of today. Cena izdelka: 2,49 €.

PRVI VTIS 
Embalaža je simpatična in zaradi ravno pravšnje oblike izdelka, se glos lepo prilega roki.  Barva je odlična izbira za vse, ki si želijo roza ustnice tudi v hladnejših mesecih. 
NANOS
Mehak in nežen aplikator s katerim nanos spominja na božanje ustnic po žametu. (Predvidevam, da je podoben občutek pri poljubljanju Ryana Goslinga). Sama konica, pa bi po mojem mnenju morala biti v vrhu nekoliko ožja, da bi lahko ustvarili natančnejši premaz. Vonj pa me je nedvomno navdušil, saj spominja na piškotke s kavo. Oh piškotki!
TEKSTURA
Na ustnicah sem imela prijeten občutek že takoj po nanosu, saj pusti na ustnicah res gladek finish. Kljub moji začetni skeptičnosti, pa je gloss popolnoma mat in brez sijaja, kar pa je več kot odlično.
OBSTOJNOST   
Kljub temu, da je izdelek izredno pigmentiran, pa je žal v nekaj urah popolnoma izginil iz mojih ustnic.


Šminka duo ombre (essence trend kolekcija Midnight masquerade)

Šminka s katero je mogoče ustvariti nejasen prehod oziroma ombre efekt. Šminka je sestavljena iz dveh delov; črni svinčnik za obrobo in tekoča mat šminka. Šminka je na trgu na voljo v dveh odtenkih, jaz pa imam temnejšega oziroma 02 Bloody marry me. Cena izdelka: 3,29 €.

PRVI VTIS 
Prva misel: Kaj naj s tem črnim delom? 
NANOS
Ker sem želela pravi ombre videz, sem obrobila ustnice in kotičke s priloženim črnim svinčnikom, nakar sem črno zablendala s čistim čopičem, ter povrhu še pobarvala s tekočo rdečo šminko. Šminko je žal izredno težko lepo nanesti, saj za seboj pušča lise na ustnicah.
TEKSTURA
Šminka je precej ''suha'', kar pa za seboj pusti izsušene ustnice. 
OBSTOJNOST
Ombre efekt sem dosegla in priznam, da mi je kar všečen, kljub temu, da sem mislila, da mi ne bo. Obstojnost je ceni primerna, saj ustnice ostanejo vijolične tudi nekaj ur po nanosu, a črna obroba se žal kar hitro zabriše. 


Šminka (Catrice kolekcija Neo-Natured)

Babusova embalaža, ki znotraj skriva šminko, katere ena izmed sestavin je tudi arganovo olje. Mehka tekstura prinaša barve, ki se zlijejo z jesenskimi toni v naravi. Na voljo je v treh različnih barvnih odtenkih, jaz pa sem preizkusila najtemnejšo C03 Woodlands Liberry. Cena izdelka: 5,29 €.

PRVI VTIS 
Embalaža me je navdušila, saj redko vidimo kozmetiko ovito v les. Masivnost lesa z dodatkom črne je odlična kombinacija, ki obeta. 
NANOS
Pri nanašanju je prijeten občutek, saj je lepo mazljiva in ima prijeten nežen vonj.
TEKSTURA
Šminka zaradi svoje nežne teksture spominja na balzam za ustnice.
OBSTOJNOST
Gre za srednjo obstojnost, kar pa je pri tako nizki ceni odlično. Ker gre za temnejši odtenek, šminka skozi ure po nanosu nekoliko zbledi, a kljub temu je še vedno izredno pigmentirana. 


No comments:

Post a Comment