APPLE STRUDEL MUFFINS

Thursday, November 17, 2016



Načeloma ne maram jabolčnih sladic, a kljub temu se včasih težko uprem najboljšim pečenim jabolkom, ki jih pripravi moja stara mama ali pa še toplemu jabolčnemu štrudlju, ki ga tako dobro speče moja mami. In ker je ravno sezona jabolk, sem razmišljala, kaj je lahko kombinacija obojega, a ob enem nekaj popolnoma drugačnega. Nekaj pri čemer lahko porabim jabolka, ki se že počasi poslavljajo, a da to ni še en jabolčni zavitek. Mafini narejeni po navdihu jabolčnega štrudlja oziroma jabolčnega zavitka so bili moja izbira! Preizkusi ga tudi sama in se prepusti jesenski idili vonjev in harmoniji okusov, ki se prepleta med cimetom ter jabolki.  




SESTAVINE
2 skodelici + 1 žlica večnamenske moke  
1/2 čajne žlička sode bikarbone
1 čajna žlička pecilnega praška
1/2 čajne žličke soli  
1/2 skodelice olja
1 skodelica belega sladkorja 
2 jajci
1 žlica vaniljine arome
2 jabolki (olupljeni in naribani)
1/8 čajne žličke cimeta
1 žlica masla


POSTOPEK
1. Pečico segrej na 190 stopinj in v pekač za mafine porazdeli papirnate modelčke.
2. V srednji posodi skupaj zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. V večji posodi zmešaj olje, sladkor in jajca, dokler ne nastane gladka zmes, kateri nato dodaš vaniljo ter jabolka. 
4. Suhe sestavine dodaj k mokrim in vse skupaj dobro premešaj. Ko se vse sestavine med seboj dobro povežejo, mešanico prelij v papirnate modelčke. 
5. V manjši posodi zmešaj preliv iz rjavega sladkorja, moke, cimeta in masla, ki jo preliješ po vrhu vsakega mafina. 
6. Mafinčki so sedaj pripravljeni za peko. Pečejo se približno 20-25 minut, odvisno od pečice. 
7. Voila! Tvoje jesenske dobrote so pripravljene na polet do tvojega trebuščka. Dober tek!


INGREDIENTS
2 cups + 1 tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon oil
1 cup white sugar
2 eggs
1 1/4 teaspoons vanilla extract
2 apples (grated)
1/3 cup brown sugar
1/8 teaspoon cinnamon
1 tablespoon butter

DIRECTIONS
1. Preheat oven to 375 degrees F and prepare muffin tray.
2. In a medium bowl, mix flour, baking powder, baking soda and salt.
3. In a large bowl, beat together butter, sugar and eggs until smooth. Mix in vanilla and stir in apples. 
4. Gradually blend it in the flour mixture. Spoon the mixture into the prepared muffin pan.  
5. In a small bowl, mix brown sugar, flour and cinnamon. Cut in butter until mixture is like coarse crumbs. Sprinkle over tops of mixture in muffin pan. 
6. Bake for 20-25 minutes.  
7. Voila! Enjoy in your delicious apple strudel muffins.

No comments:

Post a Comment