KAKO NOSITI GINGHAM VZOREC?

Monday, July 16, 2018


Gingham vzorec ni le nekaj, kar spominja na današnje hrvaške nogometne izpade veselja ali pa prt na beli plastični mizi, ki stoji na terasi pri babici, ampak je vzorec, ki transformira žensko v deklico.
Gre za print, ki je bil hit že lani poleti in kot kaže, bo pri nas ostal še kar nekaj časa. Jaz ga preprosto obožujem, saj mi povrne punčkasto navihano energijo zaradi spominov na Dorotejo iz Čarovnika iz Oza in pa zaradi oblekic, ki sem jih nosila še v časih, ko smo Naš kuža poslušali še na kasetah.
Kljub temu, da so ta vzorec nekoč nosile deklice, pa je v zadnjih časih gingham dobil nov sijaj in nove pripadnice. Na plan so ga ponovno prinesla dekleta iz francoskih ulic, ki obožujejo ta print že vse od Brigitte Bardot, ki pa je bila tako zelo zaljubljena v ta vzorec, da si ga je celo nadela za poroko. Vzorec je samozadosten in ni kot večina novodobnih nesamozavestnih žensk, saj ob sebi ne potrebuje partnerja za preživetje, a vseeno je lahko kombiniranje tega potiska prav zabavno.
Vzorec lahko kombiniraš s preprosto živo barvo, ki nevtralizira cirkus, ki se takrat dogaja na tvojem telesu, a hkrati s tem ne zaključiš sloga dolgočasno.
Če si ne upaš izstopati, lahko gingham kombiniraš z navadni belim kosom, kot je bela majica, bele hlače ali pa bela jeans jakna.
Za najbolj drzne, pa predlagam, da kombinirajo vzorec različnih barv skupaj, kot sem to storila jaz. Kombinirala sem rjavi gingham vzorec na oblekici, z modrim gingham vzorcem na platnenih supergah. Kljub temu, da sem bila v dvomih glede kombiniranja tako močnega vzroca, je izpadlo prav prisrčno.

+ + + 


+ + + 

Hvala odličnima fotografoma Andražu in Neži iz Happy Moments
&

+ + +


No comments:

Post a Comment