5 NAJLJUBŠIH NA MBFWLJ

Tuesday, June 12, 2018

Eden izmed najbolj pričakovanih modnih dogodkov v letu je nedvomno teden mode. Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (v nadaljevanju: MBFWLJ) se je zaključil pred tremi tedni in zato lahko sedaj, zares dokončno sporočim moje občutke ter doživetja vezana na najpomembnejši modni večer v sezoni. Odločila sem se, da ti odkrijem mojih 5 najljubših oblikovalcev iz dvodnevnega dogajanja.


1/ Julija Kaja Hrovat 
Julija Kaja Hrovat je mlada slovenska oblikovalka, ki je s svojimi pisanimi vzorci prinesla velik val energije v dvorano. Všeč mi je kako je Julija Kaja za razliko od ostalih oblikovalcev pri svojih kosih poudarila pas in tako ustvarila čudovite silhuete, kljub oversized krojem.2/ Susnyara
Kako veš, da je na vrsti Nina Šušnjara? Ko se dvorana napolni. Težko pričakovana oblikovalka je s svojo kolekcijo očarala številno publiko. Bad ass raperski stil se mi zdi že nekoliko passe in zato mi ni bilo všeč, da ga je vključila v vsak videz. Kljub temu so mi bili kosi všeč, predvsem zaradi nevtralnih barv in materialov.3/ Nelizabeta
Neli Štukelj v svoji kolekciji izžareva mračnost in svetlobo, zaradi črno-roza kontrastov. sama obožujem te dve barvi, zato si lahko prepričana, da me je z nekaterimi kosi popolnoma osvojila.4/ Sonja Jočič
Rdeča popolnost. Sonjina kolekcija je bila v celoti ognjeno rdeča in me je spomnila na to, kako redko si ženske nadenemo to barvo. Njene obleke so plapolale v zraku in ženske, ki so jih nosile so z vsakim korakom za seboj pustile pečat, ki si ga vsaka lahko le želi. 5/ 25. let ustvarjanja Cliche
Jelena Pirkmajer je prejela posebno priznanje in zahvalo ob svoji 25 obletnici, ki sta ji ga izročila programski direktor MBFWLJ, Sašo Radovič in Metka Kejžar, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju Autocommerce, d.o.o. 


+ + +

Bolj kot karkoli drugega, pa te najverjetneje zanima kaj sem jaz oblekla na teden mode. V objavi Kaj obleči na MBFWLJ sem spregovorila o tem kako pozabi na vse in se obleci tako, da se boš v tem počutila udobno in samozavestno. Svoje nasvete sem upoštevala, predvsem pa se z ohlapnimi oblekami prilagajala mojemu menstrualnemu ciklusu.
Večina deklet je nosila pete, jaz pa sem bila ena izmed redkih, ki se je raje držala tal. Psihično in fizično. Bile so dve vrste žensk, ene, ki nosijo pete in druge, ki nosijo superstarke. Potem, pa smo tukaj bile še tri (od tega sta bili dve 70 letnici), ki smo si obule skoraj ničelne pete in s tem bile deležne številnih pogledov predvsem s strani rjavolasih Barbie hostes..MBFWLJ OOTD #1.


Prvi dan sem imela oblečeno rdečo oblekico z bisernimi dodatki. Kot bi moj fant rekel je obleka narejena iz materiala za potapljanje, ampak meni je bila noro udobna, hkrati pa je zaradi barve privabljala poglede daleč naokoli. Rdečo obleko sem uporabila kot krinko v primeru spodrsljajev, glede na to, da sem bila v vrhuncu menstruacije. 

Obleka Asos | Torba Mango | Čevlji Steve Madden |


.MBFWLJ OOTD #2.


Če je moja prva izbira bila rdeča obleka, ki prikrije morebitne težave ob prekomerni krvavitvi, pa je drugi dan moja roka stalno bila na zadnjici in pregledovala ali je ''prišlo čez''. 
Romantična roza oblekica z belimi detajli me je kljub ženski situaciji, odnesla v čudežen svet pravljic. V njej sem se nedvomno počutila kot princeska.

No comments:

Post a Comment