SENDVENJAČKI Z MEDENEGA TESTA PERGER

Sunday, May 13, 2018Priprava Pergerjevih medenjakov je izjemno preprosta, saj je medeno testo že pripravljeno, da iz njega ustvariš piškotke in se ob tem zabavaš. Odlično je za vse tiste, ki nismo vešči v kuhinji, a se vseeno radi posladkamo. Ravno tako, pa v hladilniku hranim zavojčke testa za dneve, ko se na vratih moje hiše prikradejo nepričakovani gosti. Kot vedno zaposlena 20 letnica je moj hladilnik pretežno prazen in so zato tovrstni izdelki še kako dobrodošli. Perger bio medeno testo je ustvarjeno po edinstvenih družinski recepturi iz leta 1757. Narejeno je brez olja, jajc in mleka, kar prinaša veselje tudi vsem tistim, ki jim izbrane sestavine povzročajo težave. Dodano vrednost izdelka prinašajo dodatki, ki se čarobno prepletajo v testu, kot so matični mleček, propolis in cvetni prah. Svoje bio medeno testo Perger lahko poiščeš v  Mercator hipermarketih, Megamarketih Interspar in v spletni trgovini Perger1757.si

Odločila sem se, da iz bio medenega testa Perger pripravim medenjake in jim dodam kremo ter tako ustvarim sendvenjačke (medenjaki + sendvič). 


.Sestavine.
Medenjaki
1 zavoj bio medenega testa Perger
Moka za lažje valjanje

Krema
2 žlici grškega jogurta
1 žlica sladkorja v prahu
1/2 žlice kokosovega olja


.Postopek.
1. Medeno testo Perger vzemi iz embalaže in ga pregneti na pomokani površini.
2. Ko iz testa narediš lepo kepo jo razvaljaj na približno 1 cm debelo plast. Pozoren moraš biti na to, da testo in valjar redno posipaš z moko, saj se ti bo v nasprotnem prilepilo in posledično raztrgalo.
3. Iz razvaljenega testa izreži poljubne oblike z modelčki za piškote. Jaz sem se odločila za kroge.
4. Piškote položiš na peki papir in pri tem paziš, da niso preblizu, saj se bodo drugače zlepili skupaj. Pečeš jih v pečici na 180°C približno 3 minute.
5. Ohlajen pečen piškot premažeš s kremo, ki jo pripraviš tako, da vse sestavine zmešaš skupaj. Na piškot dodaj piškot tako, da ustvariš sendvič.
6. Dober tek No comments:

Post a Comment