IZLET NA PLANŠARSKO JEZERO

Sunday, July 29, 2018


Bil je vroč poletni dan in zato sva se s fantom odločila, da obiščeva gorenjski predel, da se med gorami ohladiva ob gorskem vetriču. Izbira lokacije je trajala dve uri, saj so vse ceste bile nabito polne, a želela sva si hitrega izleta. Lokacije za eno dnevne izlete je vedno težko najti, sploh konec tedna v času poletnih počitnic, ko so ceste preplavljene s turisti in zato je vsaka pot, ki vključuje bližine mejnih prehodov podaljšana za minimalno eno uro. Odločitev je padla in izbrala sva Planšarsko jezero.

Planšarsko jezero je jezero v obliki srca, ki so ga ustvarili domačini s tem, ko so zajezili veliko ledeniško jezero, kot spomin nanj. Nahaja se na Zgornjem Jezerskem proti mejnemu prehodu, kjer je odcep označen s smerokazom. Okoli jezera je ustvarjena sprehajalna pot, ki je ravno pravšnja za to, da se nadihate pravega gorskega svežega zraka. Midva se nisva sprehodila okoli, saj nisva pohodniška tipa, ampak dejstvo, da je resnično kratka dokazuje to, da v času, ko sva se fotografirala ob jezeru, je skupina pohodnikov prehodila polovico poti. 

Poleg jezera se nahaja Gostišče ob jezeru, ki ponuja domačo hrano ali kot bi jo jaz poimenovala, planinsko hrano, vse od žgancev do štrukljev. Planšarsko jezero je iz Ljubljane oddaljeno le eno uro in je zato idealno za nedeljski izlet in kosilo. Vožnja skozi sto ovinkov, pa hitro mine, saj te skozi večino poti ob cesti spremljajo nebeško modro obarvani potočki, ki so me kar klicali, da jih ovekovečim za moj Instagram. 

No comments:

Post a Comment