BLOGSI 2017

Sunday, September 3, 2017


V soboto je v hotelu Habakuk potekala prva slovenska blogerska konferenca. Podobnih dogodkov sem se v preteklosti že udeleževala, a do sedaj so se vsi navezovali le na lepotne blogerke, tokrat pa smo udeleženci prihajali iz različnih področij.To da se na dogodku ne nahajamo samo lepotne oziroma modne blogerke je bilo nedvomno moč opaziti. Po prvih 5 minutah, ki sem jih preživela v konferenčni sobi, so se v mojim mislih pojavljala naslednja vprašanja: ''Kaj je pa to nase navlekla? A ta pa ni nič našminkana? Kaj pa otroci delajo tukaj? Zakaj slišim moški glas? '' Pozabila sem, da smo tukaj vsi. Prav vsi. Od mamic blogerk do kuharskih blogerjev. Svež veter, ki so ga prinesli, je nedvomno dobrodošel, saj v našem svetu primanjkuje pristnih in preprostih blogerjev, ki se ne obremenjujejo ali se senčilo na očeh ujema s peto na čevljih. Kljub temu, da me finančno podpira ravno moja ljubezen do ličil in oblek, pa to ni edino kar me zanima, še toliko manj pa pri drugih ljudeh. Obožujem otroke in kot opažam, so postali dober poslovni načrt za vse tiste, ki si ne želijo biti le še ena v množici lepotnih blogerk. Več otrok kot imaš, več sponzorjev dobiš. Preprosti recept za uspeh, še posebej za tiste, ki samo kihnejo, pa že rodijo. Vseeno pa me zmoti ena malenkost pri vsem tem. Omenjanje svojega otroka, kot da si edina ženska na svetu, ki ga ima in uporabljanje njega kot opravičilo za vsak tvoj spodrsljaj, vsako napako in neuspeh v življenju. Še enkrat, nisi edina. Nisi rodila lamo. Get over it. /// Na zgornji fotografiji z blogerko Valentino Poljak. ///


.Okrogla miza podjetij. 
Dogodek se je uradno pričel z okroglo mizo podjetij, kjer smo blogerke dobile vpogled v drugo stran. Večkrat je bilo v publiki slišat vzdihljaje (pa tudi konstantno šepetanje in hihitanje, čeprav je šlo že za odrasle ženske, ki pa so očitne ostale na nivoje srednješolk) zaradi nestrinjanj glede sodelovanj, ki jih blogerji dnevno sklepamo s podjetji. Podjetja želijo pristne blogerke, ki so iskrene in realne, po drugi strani pa nekoga, ki jim lahko ponudi estetičnimi fotografije ob idealni vsebini, ki sporočata le pozitivne izkušnje o znamki. Še enkrat smo ugotovili, da bo potrebno še veliko več sodelovanj in časa, da ugotovimo kako se dopolniti in skupaj uspešno izpeljati zgodbo do konca.


.Okrogla miza blogerjev.
Nadaljevanje je potekalo v znamenju uspešnih blogerjev in vlogerjev. Na okrogli mizi so spregovorili o svojih izkušnjah, delu in dosedanjih sodelovanjih. Žal mi ta del ni prinesel nekih velikih ''vau momentov'' ali novih znanj, saj je pogosto delovalo kot samopromocija oziroma branja ''About me'' strani, kar pa je v večini že kar običajna praksa okroglih miz, kjer ni dodeljena konkretna tema za glodanje. Simpatično. 

.Sponzorji.
Vmesni čas je bil namenjen druženju s predstavniki blagovnih znamk. Največ časa sem preživela pri Deichmann dekletih, saj so me njihovi čeveljci popolnoma očarali, in pri knjigarni Felix, kjer so me prepričali z njihovi najnovejšimi knjižnimi uspešnicami. Med sponzorji so tam tudi bili: Superšik, Lesnina, Rimmel London, Schwarzkopf, Dominur, Sidera, Evitas, Hajdi.si, Lux-Factor, Jeruzalem Ormož, Lidl, Felix, Max Factor, Thermana Laško, Sampy, Minicity, Unitur, Sava Hotels & Resorts, Stork, Oriflame, Red Bull, Mercator, itd. 


Blogsi me je nedvomno pozivno presenetil, saj priznam, da tako kot verjetno večina blogerk, sem pričakovala nekaj manjšega in slabše izpeljanega. Pa ne zato, ker ne bi verjela v uspeh deklet, ampak zato ker so se mi trije meseci preprosto zdeli premalo za tako velik projekt. Čestitke bejbam, ki so izpeljale nekaj tako velikega, v tako kratkem času. Mogoče na vseh fotografijah ne izgledam navdušeno, a verjemi mi, bila sem. /// Na zgornji fotografiji z blogerkama Evo Lap in Tanito Weith. ///

No comments:

Post a Comment