ZBOGOM DLAČICE II.

Sunday, September 24, 2017


​Kot si že v prejšnji objavi ugotovila, imam veliko težavo s temnimi dlakami, ki pa zaradi moje snežne polti resnično ekstremno izstopajo. Samozavest je ravno zaradi dlačic, vedno bila na majavih tleh, zato sem se odločila za lasersko odstranjevanje dlak.
Za začetek sem izbrala noge in pazduhi. Dva področja, ki sta najbolj izpostavljena in tako zame tudi najbolj kritična. Lasersko odstranjevanje dlak je odlična rešitev tako za dekleta, kot tudi za fante, ki imajo težavo s poraščenostjo. Sama sem se dokončno odločila za to, na vroč poletni dan, ko sem opazovala črne pikice na mojih nogah. To so bile dlačice, ki so zrasle v času od zadnjega britja, kar je pri meni pomenilo prejšnji večer. S takšnimi težavami, pa se nisem soočala samo poleti, ampak tudi pozimi.

Kako deluje?
Laser uporablja visoko koncentrirano energijo s katero doseže dlačne mešičke, ki jih ob sproščanju energije uniči. Le-ta najbolje deluje ravno na svetli polti s temnimi dlakami kot jo imam sama, ampak poznam veliko punc, ki so se kljub temni polti za vedno uspešno rešile dlak. Sedaj nimaš več izgovorov!

.Prvi laserski poseg.
Laser lahko deluje le na tiste dlačice, ki ta trenutek aktivno rastejo, zato je potrebno več obiskov. Povprečno je potrebnih od 4 do 8, odvisno od področja odstranjevanje in osebe. Prvo odstranjevanje sem opravila približno štiri tedne nazaj, zato me v prihajajočih dneh že čaka novo. Priporočljiva doba med posegi je 4 tedne.

.Priprave na poseg.

4 tedne pred laserskim odstranjevanjem
Pred laserskim odstranjevanjem se nekaj tednom nisem smela izpostavljati soncu, kar pri tako svetli polti niti ni težava. Najbolje je, da se ravno zaradi tega za poseg odločiš v zimskem času.

3 tedni pred laserskim odstranjevanjem
Noge in pazduhe sem si brila le z britvicami. Dlačic nisem smela puliti ali voskati.

1 dan pred laserskim odstranjevanjem
Bila sem prepričana, da moram na poseg priti z nekaj milimetrskimi dlačicami, na srečo pa so me prijazne uslužbenke Bushfree salona opozorile, da se je pred laserjem potrebno pobriti. Si predstavljaš kakšno sramoto bi doživela, če bi prišla na poseg, dlakasta kot mali leteči medvedek? 

Dan posega
Obleci se lepo spodnje perilo, ker v kolikor se odločiš za odstranjevanje dlačic po celih nogah, potem se moraš sleci tudi, če si v krilu.

Postopek posega
Pred posegom sem se pogovorila s strokovnjakinjo, ki mi je pojasnila postopek. Ker sem po duši radovedna stara mama, sem imela 101 neumno vprašanje, na katera mi je kozmetičarka salona Bushfree z veseljem odgovorila, pa čeprav se je ob njih večkrat tudi nasmejala, ja resnično so bila neprimerna. Pri odstranjevanju dlak na nogah sem se morala sleci in ostati le v spodnjicah. Ulegla sem se na mizo, si nadela smešna muhasta očala in kmalu zatem na nogah že začutila mrzlo tekočino. Gel prijetno hladi in zmanjša morebitno bolečino. Vsi so me strašili, da bo peklo, a mislim, da vsi ti še niso preizkusili epilatorja. Poznaš bolečino, ko se ti zapestnica na roki zaplete med dlačice? No, tako boli. Bolečina je vzdržljiva in se na njo hitro privadiš. Ugotovila pa sem, da se je pojavila samo na predelih, kjer sem imela močne dlake, tj. na spodnjem predelu nog in pazduhe. Na primer na zgornji polovici nog bolečine sploh nisem čutila.
Za odstranjevanje dlačic na obeh nogah po celi dolžini (nisem suha, zato je tudi površina pri meni nekoliko večja) in za pazduhi sva s Katjo potrebovali  1 uro in 15 min. Jaz se pri tem nisem nadelala prav nič, ampak sem se po napornem dnevu v službi prav prijetno sprostila in skoraj zaspala.

Rezultati
Minili so že trije tedni od prvega posega in lahko ti zaupam, da sem opazila razliko že v prvem tednu. Dlačice mi ne rastejo več tako hitro, kot nekoč. Ker imam resnično močne in temne dlake, sem vsake spremembe neizmerno vesela. Komaj čakam rezultate v prihodnjih tednih.


No comments:

Post a Comment