NELIPOT REVIEW

Friday, August 25, 2017


Nelipot me je prepričal še preden se je pojavil na naših malih ekranih v oddaji Štartaj Slovenija, a sem nekako vedno odlašala z nakupom, dokler se me njuna zgodba ni dotaknila do te mere, da sem odhitela v najbližji Spar in jo kupila. 


.Zakaj naravni deodorant Nelipot?. 
Odkar sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet, so moji hormoni podivjani in je tudi moje potenje močnejše. Ker sem v iskanju nečesa kar ne bo škodilo mojemu telesu, bo prikrilo neprijetne vonjave in mi na vsesplošno ustrezalo, sem v preteklih letih zamenjala že kar veliko tovrstnih produktov. Nelipot pa me je navdušil zaradi številnih dejavnikov. Gre namreč za izdelek slovenskih ustvarjalcev, ki sta iz svoje ljubezni razvila posel. Ker sem po duši večni romantik, me take zgodbe še bolj očarajo. Naravno, slovensko in romantično. (Opis, ki ga ne bi mogli pripisati slovenskim starletam.).Cena. Embalaža. Vonj. 
Cena za deodorant je mogoče nekoliko višja, saj znaša 12 €, a ker gre za popolnoma naraven produkt je zato tudi za znesek sprejemljiv. Deodorant se nahaja v embalaži za 50 ml, kar je dovolj za približno pol leta ob vsakodnevni uporabi. Gre namreč belo pasto v kateri se nahajajo majhne pikice, ki jih občutiš šele, ko se namažeš pod pazduho. Na začetku me je nekoliko zmotilo dejstvo, da je izdelek potrebno nanašati s prsti, a sem se tudi na to hitro privadila. 
Sama sem izbrala vonj Shac, ki v njuni zbirki slovi po nekoliko močnejši različici, za vse tiste, ki imamo težavo z močnim znojenjem, je vonj idealen, saj gre za kombinacijo krepkosti zaradi čajevca in svežine, ki jo prinaša limonska trava. Opozarjam, da vonj čez nekaj časa izgine, kar je zame pozitivno, saj je moje mnenje, da je parfumom mesto na drugih predelih telesa. 

.Sestavine.
Izdelek je 100 % naraven, brez aluminijevih spojin, ki v naših telesih pokličejo male stričke, ki s seboj prinesejo raka na dojkah ali alzheimerjevo bolezen. Žal pa se v izdelku še vedno nahajajo sestavine, ki lahko povzročijo pri nekaterih tudi alergijske reakcije. 
Cocos Nucifera Oil*, Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Cymbopogon Citratus Leaf Oil, Limonene, Citral, Geraniol, Linalool, Citronellol..Pozitivni rezultati.
Popolnoma sem bila navdušena, ker sem se končno znebila neprijetnega vonja in sem lahko brez težav celoten dan preživela brez ponovnega nanosa paste. Tudi pri napornejših fizičnih aktivnostih je Nelipot svoje delo še vedno opravljal odlično.  

.Negativni rezultati. 
Žal pa deodorant pušča rumene sledi na belih oblačilih, kar zgleda precej neprijetno, saj sem se vsakič počutila kot Janez, ki ob popoldneve preživlja s krajo koles po Ljubljani.
Po približno 5 mesecih uporabe, sem pod pazduhami začela opažati majhne mozoljčke, srbečico in nato pekoč občutek. Sprva sem mislila, da je zaradi britja in britvic, zato sem jih zamenjala s kakovostnejšimi, a je mozoljev bilo vse več in več, dokler nisem neke noči sedela na robu postelje, in jokala zaradi neznosnih bolečin. Šele ko sem na nežno odstranila deodorant stran in si pazduhe hladila z mokrimi brisačami ter se namazala s kremo proti opeklinam, je bolečina ponehala. Hitro sem pobrskala po spletu, kaj bi lahko bil razlog in zaključek je bil nedvomen, dobila sem kemijske opekline zaradi sode bikarbone, ki se nahaja in je osnovni del Nelipot deodoranta. Žal sem se takrat poslovila od svojega najljubšega deodoranta. 

No comments:

Post a Comment