VALENTINE'S HEARTS

Saturday, January 28, 2017Jaz sem dokaj enostavna, v kolikor mi je neka tradicija všeč jo bom prisvojila, ne glede na to od kod izvira. Če pa se mi ta zdi izguba časa, je v mojem življenju enostavno ne bo. Šranga odpade, polnočnica odpade, harmonika na poroki odpade, tipično slovensko kosilo na praznovanjih-krompir in govedina, pač odpadeta. Janez verjamem, da te je sedaj zabolela glava, ampak "takle mamo" kot bi rekli ljudje, ki najverjetneje jedo solato v McDonaldsu in nosijo superge s kratkimi nogavicami sredi zime.  

VALENTINOVO
Kljub temu, da večino slovenskih tradicij zavračam, pa so mi veliko bližje prazniki iz zahoda. Eno izmed takšnih je tudi valentinovo. Gre za praznik, ki mi je preprosto všeč ne glede na to, v katerem stanu se nahajam. To je dan, ko je ljubezen v zraku, dan ko srečuješ 15 letnike z vrtnicami v roki in si srečen, da tega v svojih srednješolskih letih nisi doživel, saj s težavo fantu v puberteti na valentinovo pojasniš, da nista za skupaj, ker ti je njegova emo frizura obupna, in dan ko cel svet v en glas poje Dan ljubezni.
Skupno preživljanje časa, kateremu se posvetimo s celotno dušo in telesom, je zame lepše darilo, kot katerikoli parfum ali čokolada. Ker pa ljudi najbolje spoznamo ob dobri hrani, sem se odločila, da za letošnje valentinovo pripravim sladke valentinove srčke. Enostavna in hitra priprava tako, da je tvoj večer še vedno prost za uživanje v družbi tvojega partnerja ali pa mačka (I don't judge).


VALENTINOVI SRČKI

SESTAVINE
listnato testo
jagodna marmelada
ljubezen


POSTOPEK
1. Listnato testo razvaljaj, v kolikor je to potrebno, in iz njega s pomočjo modelčkov izreži srčke. Upoštevaj, da potrebuješ parno število, zato ti priporočam štetje. (Oprosti, saj vem, da sem obljubila enostaven recept.)
2. Polovico srčkov namaži z marmelado.
3. Na drugi polovici na sredini naredi križec zato, da se testo ne bo preveč napihnilo med peko.
4. Marmeladne srčke prekrij z drugo polovico in z vilico pritisni po robovih srčkov, da ostanejo vidne zarezice. 
3. Peci na 200 °C približno 15 minut oziroma vse dokler srčki ne dobijo lepe zlate barve.
4. Voila! Tvoji srčki so pripravljeni!
5. Objemi vse svoje najdražje in jim povej, da jih imaš rad/a.

No comments:

Post a Comment