TREND PUHOVKE IN GRDIH SUPERG

Tuesday, March 19, 2019


Puffer jacket trend oziroma trend puhovk je nekaj kar ni nihče pričakoval, a iskreno je končno prišel trend, ki se navezuje na zimski čas in ne zahteva kosov, ki bi tvegali zdravje ženskih ledvic ali mehurja. Naj bo dolga ali kratka, s podloženim ovratnikom ali brez, črna ali barvita, važno je le to, da je ogromna. Žal pa lahko zaradi takšne mase na telesu, hitro zgledaš kot velikonočna šunka, zato moraš poskrbeti, da so ostali kosi na tebi bolj oprijeti.
Še nedolgo nazaj smo se upirale puhovkam, zdaj pa je to kos, ki krasi vsako zimsko Instagram fotografijo. Žal lahko jaz ta trend nosim, le če je puhovka odpeta, saj se tako vsa njena veličina nekoliko prikrije. Da pa moja pljuča ob takšnem razkazovanju ne bi preveč trpela, si spodaj nademe več plasti oblačil.

Če so nekdaj veljale puhovke za grd kos oblačila, pa zraven nedvomno spadajo tudi superge z visokim podplatom. Balenciaga je približno dve leti nazaj pričela s tem trendom, ko je na trg postavila Triple S čevlje, ki so oblikovani iz treh debelih različnih podplatov. Čevlji, ki premikajo vse meje lepega, so poželi veliko negativnih komentarjev. Kljub temu nič kaj preveč privlačnemu videzu, pa so ''grdi čevlji'' kmalu preplavili Instagram in tako postali priljubljen kos vsake modne navdušenke. Z razlogom so poimenovani ''ugly sneakers'' oziroma grde superge, saj roko na srce niso ravno Chris Pratt v svetu čevljev, a vseeno pa jih obožujejo ljubitelji mode po celem svetu. Ne morem reči, da so mi lepi, a nedvomno pa je nekaj na njih, kar kriči po tem, da so hudi, da ne omenim udobnosti. Moda in udobnost, pa si še nikoli nista šli tako z roko v roki, kot se to dogaja pri teh supergah.
Balenciaga Triple S čevlje lahko kupiš za 730 €, kar je super, če imaš toliko denarja, a če želiš uloviti ta trend in se ob tem izogniti prodaji Kralja ulic za naslednjih 6 mesecev, pa jih lahko dobiš tudi v slovenskih trgovinah z obutvijo za veliko nižjo ceno. Jaz sem svoje kupila v Deichmannu za 15 € (znižane iz 50 €). Ni presenečenje, da takšen kos obutve v Sloveniji ni bil razprodan, saj nedvomno privlači več pogledov, kot pomanjkljivo oblečena dvajsetletnica v Asu. 

+ + + 
+ + + 

Vse fotografije so narejene z mobilno napravo Huawei P20.

+++

No comments:

Post a Comment