15 NASVETOV ZA BOLJŠI DAN

Thursday, October 27, 2016Jesen. Sezona dežja, kihanja, robčkov, grde obutve in oblačil v katerih vedno deluješ 20 kg ogromnejši - če si samski. Če pa si v zvezi, pa je zate jesen sezona objemanja, gledanja filmov pod odejo, toplega kakava in predbožičnih skupnih nakupov. Tako naj bi vsaj bilo, ampak če si Špela pa se znajdeš v obojem. Ker sem precejšni individualist mi je všeč, da ne potrebujem Janeza, da mi zraven teži, ko v Zari nase vlečem že šesti ugly Christmas sweater, istočasno pa se še vedno lahko  zavlečem pod odejo in gledam Bridget Jones. (Ali lahko verjameš, da sem si prejšnji teden prvič ogledala prva dva dela? Tretji pa me še čaka.). Vedno so me navduševale samostojne ženske, ki znajo poiskati srečo v sebi in vsak svoj dan izkoristiti do potankosti. Vsak izmed nas pa je kdaj žalosten in zapade v temno luknjo, katera na prvi pogled deluje kakor brez dna in lestev (Uf moje metafore), ampak pomembno je kakšen je potem tvoj naslednji korak, da v sebi poiščeš srečo. Ker naj bi bila ravno jesen čas depresivnosti, ti ponujam 15 nasvetov kako kot prava Miss Independant sama sebe osrečiti, kadar se počutiš brezupno kakor Miley v videu Wrecking ball.

1. Razvajanje. Naredi si piling celotnega telesa, premaži se z vsemi možnimi olji in kremami. Opravi celoten tretma, kot bi ga dobila v kozmetičnem salonu, s to razliko, da bi tam plačala nekaj stotakov, ampak ker si škrtica boš to raje opravila sama doma. Razvajaj se, ker si to zaslužiš! Saj si vendar tista polovica človeštva, katera vsak mesec krvavi! #periodExcuse

2. Pokliči mami. To je oseba, ki te je previjala, ko si imela najhujše prebavne težave in tista, ki ti je razlagala kaj pomeni dlakica pod pazduho, zato verjamem, da bo preživela tudi pogovor o tem zakaj te po dejtu še vedno ni poklical. Je pa res, da so stvari drugačne in da se danes ne poročimo s prvim, ki ga zagledamo in da fant, ki pristopi na zabavi do tebe skoraj nikoli ne bo tvoj mož, ampak samo pijan tip v majici Proteini.si. Vseeno ji dovoli, da poskusi. 

3. Obišči knjigarno. Večina knjigarn ima sedaj že sedežne, zato je takojšni nakup pogosto nepotreben in knjigo raje prelistaj kar v trgovini. Po možnosti jo tudi začni brati in kmalu boš ugotovila ali je vredna nakupa. 

4. Meditiraj. Umiri svoje celotno telo in se osredotoči na dihanje. Kljub temu, da ti bodo misli uhajale iz enega konca na drugega, od McDonald'sa do zadnjega dela 2. sezone WAGS, se poskušaj sprostiti in uživati v momentu. Ahhh McNuggetsi. 

5. Gledališče. Najboljša izbira je tukaj nedvomno stand-up, če si želiš nasmejati do solz. V vsakem primeru, pa je gledališče odlična izbira, ker je priložnost za katero se boš morala še ekstra lepo urediti in si priznati, da si preveč huda za ta svet. Ob vsem tem pa se boš najverjetneje počutila kot tiste 67 letnice, ki teater obiščejo v krznenem plašču s sivo figo na glavi. The good life. 

6. Socialna omrežja. Izklopi se (preden to narediš, mi ne pozabi slediti na InstagramuFacebooku in Snapchatu (Spelcass). Razmisli o hobijih, ki si jih imela, ko si bila še otrok (no kar priznaj si, nisi več mlado meso) in jih poskušaj obuditi. 

7. Kuhaj. Poišči receptek na mojem blogu (klikni tukaj), prižgi glasbo in uživaj ob ustvarjanju hrane. Ali pa si enostavno na dom naroči pico z ekstra sirom in se zavleči pred TV. It works either way.

8. Prijaznost. Naredi lepo gesto in ob tem ne pričakuj Nobelove nagrade za mir. Dober dan, hvala in na svidenje niso prijaznost, ampak običajne besede. 

9. Sprehod. Sveži zrak, jesenske barve in pomirjujoči zvoki. To ni pesem Jana Plestenjaka, ampak preprosto uživanje v naravi. 

10. Skrivnosti dnevnika. Zapiši vse kar te muči na list papirja in kar naenkrat boš spoznala, da so tvoje težave le malenkostne. 

10. Seznam. Napiši seznam stvari za katere si hvaležna. 

11. Šopek rož. Obišči najbližjo tržnico, vrt starejše slabovidne sosede ali pa Hofer in sama sebi kupi šopek rož. Šopek postavi na mesto, kjer ga boš lahko opazovala še dneve po tem, dokler ne uvenijo, potem boš pa lahko zopet depresivna.

12. Nakupovanje. No words needed. 

13. Planiraj. Pozdravljeni. Moje ime je Špela in sem planner freak. Priznam, da obožujem svoj planer in vedno je do potankosti popisan. Ni lepšega občutka, ko lahko iz njega prečrtam stvari, ko so opravljene, kljub temu, da gre včasih za stvari, kot je nalakiraj si nohtke ali pa porabi črne banane. Sestavi si dan, vanj vključi prijatelje in uživaj. 

14. Glasba. Pripravi si playlisto ustvarjeno za takšne momente, ki te bo ponesla v drugo sfero oziroma do skakanja po postelji in ustvarjanja lastnega mjuzikla Mamma Mia. 

15. Počisti sobo. Če lahko počistiš bombo oblek na tvoji postelji, boš lahko počistila tudi skrbi, ki te težijo. 

1 comment:

  1. ... da fant, ki pristopi na zabavi do tebe skoraj nikoli ne bo tvoj mož, ampak samo pijan tip v majici Proteini.si. 

    Hahaha, tale zmaga. Te majice so se pr fantih ze tko razpasle kot pr puncah Uggice :D

    ReplyDelete