REVIEW: BOROTALCO INTENSIVE & AQUASELIN INTENSIVE

Tuesday, July 26, 2016Nekaj tednov nazaj sem prejela dva dezodoranta na preizkus, enega s strani sponzorjev, drugega s strani moje najljubše sponzorke-mamice. Prvi je znamke Borotalco, medtem ko je drugi, Aquselin naročen s strani dragocena.si. Kot sem že večkrat omenila imam težave z znojenjem, odkar sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk in kot kaže I am turning in to a man. Tukaj sta moji oceni prej omenjenih izdelkov. 

Borotalco Intensive
Borotalco Intensive dezodorant je narejen brez alkohola in je namenjen vsem aktivnim ženskam (verjetno tudi moškim, če jim je všeč nežen pudrast vonj), ki dan preživijo v gibanju (Netflix and chill tudi sodi zraven). Dezodorant nam obljublja 48 urno zaščito, kar je po mojem mnenju mogoče nekoliko nesmiselno, saj se večina nas v tem času že vsaj drugič stušira (če se ne, potem je to verjetno razlog zakaj si še vedno samska). Kljub temu, da zagotavlja več urno zaščito, občutljive kože pod pazduho ne razdraži, tudi kadar ga nanesem neposredno po britju. Embalaža in dizajn sta preprosta, roll on oblika pa omogoča lažji in boljši nanos. Borotalco Intensive dezodorant mi žal ne nudi brezskrbnosti, ki mi jo nekateri po enem samem nanosu, saj ga pogosto moram ponovno nanesti v sredini dneva. Kljub temu pa ga z največjim veseljem uporabljam ob dnevnih, ko ne pričakujem večjih naporov. Priporočam ga vsem ženskam, ki ste sklone zmerno intenzivnejšemu potenju.
Aquaselin Intensive
Nisem prepričana ali ne znam uporabljati Aquaselin deozodoranta, ali dejansko ne deluje (#blond?). Deozodorant, ki me je nedvomno razočaral, saj mi ni nudil nikakršna zaščite proti neprijetnim vonjem ali potenju, kljub temu da gre za posebno močan antiperspirant, kot je zapisano na embalaži. Glede na višjo ceno (10 €) za dezodorant so bila moja pričakovanja precej visoka, a žal jih ta izdelek ni izpolnil. Dezodorant je zapakiran v prisrčni roza škatlici, sam izdelek pa se nahaja v nekoliko drugačni obliki, ki se lepo prilega roki in s tem omogoča lažje nanašanje. Aquaselin lahko nanesem takoj po britju, saj mi ne razdraži kože in deluje blažilno za kožo. Na spletu in na škatlici se nahajajo navodila, da je izdelek potrebno nanesti na suhi pazduhi zvečer pred spanjem. Proizvajalec in spletna stran obljubljata celo tedensko zaščito, saj kot sami pravijo sta dva nanosa na teden dovolj za nevtraliziranje neprijetnih vonjav. Sama sem dezodorant preizkusila štirikrat v različnih obdobjih, a vsakič se je izkazalo, da ne deluje. 10 comments:

 1. Ok, tole je že naslednje na mojem seznamu deozdorantov! :)
  Preiskusila sem že celo morje, edini, ki res deluje je trenutno Adidasov antiperspirant. Med drugim sem preizkusila tudi tiste od CD, super dezodoranti a kaj, če (pri meni) ne opravljajo svoje primarne naloge. :(

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Ohh ja jaz se tudi grozno potim, pa že vsaj dve leti ne jem več kontracepcije. Da o močnejših dlakah ne govorim ;( Grozno. Meni je d'best Rexona. Borotalco mi je pa zelet in tisti za črna oblačila kul, ampak se mi čudežno pazduhe nanj navadijo in če ponovim nakup takoj, ne deluje več.

  ReplyDelete
 4. Jaz sicer večjih težav s tem nimam, imam pa kolegico, ki kar ne more prehvaliti Crystal deodorant (tak vijoličen). Je bolj na dražji strani kar se tiče cene (roll-on vsaj), vendar pravi, da ga ne more prekositi noben drug izdelek :) xx

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Borotalco deos are great, I've used them in the past!

  Bella Pummarola

  ReplyDelete
 7. thanks for the review !

  http://clothespaper.com/

  ReplyDelete
 8. Very nice review. How are you beauty ? Kisses :)

  ReplyDelete