CORONAVIRUS: STAY AT HOME ACTIVITIES

Tuesday, March 17, 2020

Zdi se mi, da smo v času, ko bi vsi potrebovali en velik objem in par toplih besed, da bo vse v redu. Žal so sedaj objemi prepovedani, omenjene besede pa niso ravno slišati naj bolj realne. Situacija v kateri smo se znašli zaradi COVID-19 je izredno resna in vsi smo v strahu, kako se bo razvijalo naprej. V Sloveniji je priporočeno zadržavanje doma, saj le tako, lahko upočasnimo to tako zelo hitro rastočo katastrofo, ki gre za razliko od drugih držav pri nas izjemno hitro. Povprašala sem svoje sledilce na Instagramu za ideje, kaj početi v času osamitve, ko smo prisiljeni ostati doma. Spodaj s tabo delim nekaj idej, če pa imaš še ti kakšno, pa mi jo sporoči in jo z veseljem dodam na seznam. 

I think we could all use a huge hug and a couple of warm words, that everything will be alright. Sadly hugs are forbidden at the moment and the mentioned words seems a bit unrealistic at this point. Situation with COVID-19 is extremelly serious and we are all a bit afraid of our future. Here in Slovenia it is recommended to stay at home and many companies decided to close their doors or to work from home. This is the only way we can slow down this virus spreading as crazy. I asked my followers on Instagram to help me prepare the list of the things we can do while staying in. Below I am sharing those tips and if you more ideas, let me know!


1. Kuhanje 
Mogoče so res trgovine izropane z osnovnimi sestavinami, ampak preizkušaj se v novih receptih in pri tem uporabi sestavine, ki jih že imaš doma ali pa tiste, ki so v trgovinah še na voljo. Sama za ideje zelo rada pokukam na Pinterest ali pa kar v aplikaciji Tasty. Nekaj preprostih receptov pa najdeš tudi na mojem blogu in Instagram profilu. 

1. Cooking
Try out new recipes by using the ingredients you already have at your home, since you are not supposed to leave your house too often. I love using Pinterest and Tasty for some ideas. You can also find few simple recipes on my blog or Instagram. 


2. Spletna učilnica 
Zdaj je čas, da se naučiš francoščine, risanja portretov, grafičnega oblikovanja ali pa kreativnega pisanja. Za učenje jezikov ti priporočam aplikaciji Duolingo ali Falou. Za pridobivanje znanja, ki ti ga omogočajo univerze, uporabi CourseroLynda ali pa Udemy. Sama sem navdušena nad portalom Skillshare, ki pa nudi brezplačen prvi mesec uporabe, tako, da jaz že izbiram delavnice, ki si jih bom ogledala.  

2. Virtual class
Now it is the time to learn how to speak french, drawing portraits, graphic design or creative writing. For learning new langueses I love to use apps as Duolingo and Falou. For reciving knowledge from leading universities you can check Coursera, Lynda or Udemy. I am personally in love with Skillshare, which also offers first month for free, so I am already choosing which class to join. 

3. Branje 
Večina knjižnic je že zaprla svoja vrata, zato je zdaj čas, da posežeš po tistih na tvojih knjižnih policah ali pa si jih naročiš kar na dom. Sama največ knjig v tujem jeziku naročim na spletni strani Bookdepository

3. Reading
Most of the libaries already closed their doors, so it is time to got your hands on the books on your shelfs or just order yourself some new ones. I personally prefer Bookdepository over any other online book store. 


4. Družabne igre 
Zdi se mi, da smo malo pozabili že na namizne družabne igre, zato je to sedaj pravi čas, da se povežemo med seboj (tudi skregamo vmes seveda) in zaigramo kakšen Človek ne jezi se ali pa Uno. 

4. Board games
Bring out your board games and connect with your friend and family, fighting over who is winning is of course part of it. 


5. Filmi in serije 
Privošči si celodnevno poležavanje v pižami ob gledanju serij in filmov. Namig: Netflix ti omogoča prvi mesec uporabe brezplačen, številni ponudniki telekomunikacijskih storitev, pa so omogočili brezplačen dostop do vseh svojih programov.

5. Movies and series
Spoil yourself with watching movies and series in your PJ all day. (Tip: Netflix is free first month). 


6. Pospravljanje in čiščenje
Pospravi stanovanje ali hišo, prestavi pohištvo, dekoriraj in naredi prostor za sveže ter pozitivne misli. 

6. Clean up
Clean up your house or apartment, redecorate, rearrange the furniture and create space for new and positive thoughts. 


7. Brisanje elektronske pošte
Prečisti svoj mailbox in sporočila razporedi po mapah tako, da se v tvojem mailu ne bo nahajal niti en sam ne razvrščen mail. 

7. Inbox zero
Organize your mailbox. 


8. Tabla želja 
Tabla želja je tabla na katero nalepiš fotografije, ki ti pomagajo pri tem, da ohraniš svoj fokus na življenskih ciljih. Lahko izrežeš fotografije iz revij ali pa jih natisneš, bistvo je, da zbereš vse kar si želiš narediti, doživeti ali dobiti in, da jih obesiš na vidno mesto. 

8. Vision board
A vision board is a tool used to help clarify, concentrate and maintain focus on a specific life goal. Literally, a vision board is any sort of board on which you display images that represent whatever you want to be, do or have in your life. Print out photos or just cut them out from the magazines. 


9. Pinterest 
Vsak, ki je kdaj obiskal Pinterest ve, da je to kraj, kjer lahko brez težav zapraviš ure in ure svojega časa. 

9. Pinterest
Anyone who ever visited a Pinterest, know this is the platform you can spend hours on before even realizing it. 


10. Brisanje fotografij na telefonu 
Izbriši vse podvojene fotografije in tiste ki jih več ne potrebuješ. Naredi posebno mapo, kamor odložiš vse fotografije, ki jih želiš razviti, ko se situacija umiri. 

10. Organize your album on phone
Delete all of your duplicated, unwanted and unneeded photos from your phone. Create a special folder for all the photos you want to print out.11. Čiščenje čopičev za kozmetiko 
Večina nas odlaša s tem opravilom, ampak zdaj jih imaš čas oprati in tudi čas, da se popolnoma posušijo pred ponovno uporabo.

11. Wash makeup brushes
I love cleaning them, but I admit it, I do not do it often enough. Now you have time to clean them and also to let them dry out completely before using them. 

12. Pospravljanje torbic
Če si takšna kot jaz, potem imaš v torbicah, ki ležijo v omari, tri šminke, gotovino, stare račune, uporabljene robčke in kose nakita. Preglej torbice, jih očisti in pripravi, da bodo kot nove, ko jih boš ponovno potrebovala. 

12. Go through your purses
If you are anything like me you have in each purse 3 lipsticks, cash, receipts, used tissues and jewellery. Go through your purses and clean them.


13.  Risanje 
Tako enostavno in sproščujoče hkrati!

13. Drawing 
So easy and relaxing at the same time. 


14. Namišljeno potovanje
Prav si prebrala, ampak tokrat se le pretvarjaj, da si odpotovala. Izberi državo ali pa mesto, ki si si ga od vedno želela obiskati. Pripravi njihovo tradicionalno hrano, nauči se nekaj njihovih besed, poslušaj njihovo glasbo in si oglej filme, ki so bili narejeni ali posneti v tej državi oziroma kraju. 

14. Imaginary traveling
Be a kid and imagine traveling to some other country or town. Prepare their traditional food, try to learn a few words in their language, listen to their music and watch movies placed in that country or city. 


15. Posodobitev življenjepisa
Tudi, če trenutno nisi v iskanju nove zaposlitev je pomembno, da sta tvoj življenjepis in CV vedno pripravljena.  

15. Update your resume
Even if you are not looking for a job at the moment it is always important to have an updated resume.


No comments:

Post a Comment