Obožujem recepte, ki so preprosti, vsebujejo sestavine, ki jih lahko kadarkoli najdem v kuhinji in so hitri za pripravo. Pri tem rada uporabim sezonsko sadje in tako izkoristim, kar mi narava ponuja v določenem obdobju. Poletje je čas breskev, zato sem se odločila, da iz njih pripravim preprosto sladico, ki bo navdušila prav vsakogar.
I love recipes that are simple and contain ingredients that can always be found in my kitchen. Summer is the time for peaches and that is why I decided to include them in my refreshing but sweet dessert.
PEČENE BRESKVE S PEKAN OREHI
. Sestavine .
// 1 breskev
// 1 1/2 kokosovega olja
// pekan orehi (nasekljani)
// jogurt ali sladoled
. Postopek .
1. Breskev razpolovi in ji odstrani koščico.
2. Na segreto ponev z ne prijemajočo prevleko dodaj breskev (notranjost breskve naj bo obrnjena na ponev). Tukaj še ne dodaj olja, ampak naj se breskev za 2 minuti karamelizira, da dobi lepo zlato barvo.
3. Breskvi dodaj maslo in jo peci 3 minute.
4. Ko se breskev omehča, jo obrni in jo še na drugi strani peci približno 3 minute.
5. Z žlico lahko v ponvi zajameš olje in ga preliješ preko breskev.
6. Ko se breskev dovolj zmehča, jo odstrani iz ponve.
7. Na še vroči ponvi za minuto popraži pekan orehe v breskovem olju. Peci jih približno 1 minuto.
8. Orehe posuj po breskvi, kateri nato še dodaš izbrano kremo.
+ + +
5. Z žlico lahko v ponvi zajameš olje in ga preliješ preko breskev.
6. Ko se breskev dovolj zmehča, jo odstrani iz ponve.
7. Na še vroči ponvi za minuto popraži pekan orehe v breskovem olju. Peci jih približno 1 minuto.
8. Orehe posuj po breskvi, kateri nato še dodaš izbrano kremo.
+ + +
GRILLED PEACHES WITH PECANS
. Ingredients .
// 1 1/2 tsp. coconut oil
// pecans (chopped)
// yoghurt or ice cream or clotted cream
. Instructions .
1. Slice a peach in half and remove the stone.2. Pop a non-stick frying pan onto a medium heat. Once it gets warm place peaches into the pan. At this point don't use oil yet, because you want peaches to get a nice caramelized bottom. Leave it for 2 minutes.
3. Add the butter and fry in it for 3 minutes.
4. Once peaches have softened, gently turn them over and leave them for about 3 min.
5. In the meanitme spoon over some of the bubbling sauce.
6. When peached get sift and caramelized, take them out of the pan.
7. On the same heated pan add pecans and coat them with the peachy buttery sauce. Leave them in for 1 minute.
8. Sprinkle pecans over your peaches and top it with cream of your choice.
This looks absolutely delicious �� I need to try it ASAP ��thanks for sharing x
ReplyDelete