YOGURT FRITTERS // JOGURTOVE MIŠKE

Thursday, May 4, 2017


Glede na to da med tednom živim v Ljubljani, so zato vikendi namenjeni ustvarjanja novih spominov v jugovzhodnem delu Slovenije. Proste dneve poskušam maksimalno izkoristit in se naužiti svežega zraka ter pozitivne energije, ki pa jo premore le čudovita Bela krajna. Poleg družine, pokrajine, fantov (ok, tukaj lažem, ker izbira je res skromna), miru in živali, pa se nazaj vračam tudi zaradi hrane. Srečo imam, da me doma obkrožajo ljudje, ki radi kuhajo in me zato tudi vsak vikend razvajajo le z najboljšo hrano. Predvsem imam rada preproste jedi, ki so hitre in enostavne za pripravo. Ena takšnih, so tudi miške, ki jih vsi dodobra poznamo. Receptov za pripravo mišk je nešteto, a vsak izmed teh se malenkost razlikuje. Danes ti na blogu predstavljam meni najljubše, jogurtove miške, ki pa so izdelane po receptu moje mami. SESTAVINE

// 4 jajca
// 4 žlice sladkorja
// 2 navadna jogurta
// 1 vanilijev sladkor
// ščepec soli
// 1/2 žličke naribane limonine lupine
// 4 jogurtovi lončki moke
// 1 zavojček pecilnega praška
// mleti sladkor, za posipPOSTOPEK

1. Z mešalnikom zmešamo jajčka in sladkor, vse dokler ne nastane puhasta zmes, da bi po njej še metuljčki plesali.
2. V pripravljeno zmes dodamo jogurt, vanilijev sladkor, sol in limono, ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Na koncu vržemo notri še moko in pecilni prašek, ter mešamo, da se sestavine med seboj poljubijo.
4. V večji posodi segrejemo bazen olja in ko je le-to pripravljeno za cvrtje, vanj pomočimo žličko. Z isto žličko zajamemo maso, ki jo zvrnemo v vroče olje, da bi se okopala. Ko je miška iz ene strani pečena, se bo sama obrnila na drugo stran. V primeru, da se to ne zgodi, ji priskoči na pomoč gospa vilica, ki jo obrne tako, da se lahko miška sonči še na drugi strani.
5. Ko miške pridobijo zlato rjavo barvo, jih odstranimo iz olja, ter jih položimo na papirnato brisačko, da izpustijo odvečno olje.
6. Ohlajene miške posujemo s snežno belim mletim sladkorjem in postrežemo svojim najdražjim. Miške za naše miške.

No comments:

Post a Comment